Een mooie hobby voor groot en klein.

Aanschaf

 

Hoe kom ik aan goed kweekmateriaal. Dit is een vraag die lastig te beantwoorden is omdat veel afhangt van het tijdstip van het jaar en de wetenschap welke dieren er over zijn.

We zullen dan ook steeds proberen geschikte dieren voor u te vinden. Dit is echter geen garantie dat u ook daadwerkelijk geschikt materiaal hebt wat de nakomelingen betreft.

Het is verstandig al vroeg in het najaar contact te leggen met de liefhebbers die de kleur van uw keuze kweken. Afspraken voor overname van geschikt materiaal aan het einde van het tentoonstellingsseizoen, zijn dan meestal wel te maken.

Wacht u tot december of nog later dan wordt het meestal een probleem en zijn er meestal geen dieren beschikbaar. Heeft u een afspraak gemaakt om dieren over te nemen, zorg dan dat u de standaard vooraf goed hebt bestudeerd en/of een ervaren liefhebber mee neemt.

Een tweede mogelijkheid om aan geschikte dieren te komen is het bezoeken van de tentoonstellingen. Hier zijn meestal goede duiven aanwezig. De aanwezigheid van ervaren liefhebbers op deze dagen die u kunnen adviseren, maken het mogelijk dat u geschikt kweekmateriaal zal kunnen aankopen.

Maak een Gratis Website met JouwWeb